Artikeltje over activiteiten voor mensen met beperking

27 maart 2018
 Categorieën: Events, Blog

Delen  

Activiteiten voor mensen met beperking

We moeten toegeven dat het niet gemakkelijk is om activiteiten te bedenken die we kunnen uitvoeren met mensen die een beperking hebben. Maar gelukkig bestaat er een lijstje van de top vier die mensen met een beperking bij LeekerweideGroep graag doen. In dit artikel wil ik je toelichten welke deze vier activiteiten zijn.

Gezelschapspellen samen spelen

Ken je dat gezegde dat spelen niet meer dan leren is? Er is eigenlijk niets leukers om samen met een groepje een oldschool gezelschap te spelen. Zeker bij kinderen zijn deze activiteiten voor mensen met beperking zeker aan te raden. Er kan gelachen worden tijdens een spelletje mens-erger-je-niet. Andere favorieten die op een spelletjesnamiddag niet mogen ontbreken zijn ganzenbord en rummikub.

Samen met de hele bende lekker creatief koken.

Een echte aanrader van activiteiten voor mensen met een beperking is koken. Wie veel met mensen omgaat die een beperking hebben, kan als geen ander weten dat zij heel erg veel creativiteit in zich hebben. Op deze manier leer je als een groepje omgaan met nieuwe dingen. Uiteraard hoeven dit geen moeilijke gerechten te zijn. Mensen met een beperking vinden het hartstikke leuk om samen pannenkoeken te maken met heerlijke chocoladesaus. Wedden dat je nadien heel veel plezier aan tafel hebt.

Naar muziek luisteren

Wat men ook al eens doet in een groepje met mensen met een beperking is naar elkaar luisteren. Zo wordt er vaak een activiteit georganiseerd dat je samen in een groep gaat zitten en dan gaat vertellen naar welke muziek je graag luistert. Het is dan de bedoeling dat een opvoeder de muziek opzet en dat men zo elkaars mening respecteert over welke muziekkeuze hij of zij verkiest. Op deze manier komt iedereen wat van elkaar te weten qua muziekkeuze. 

Een heerlijke wandeling maken

Geef toe, wie doet dit niet graag? Samen in een klein groepje een frisse neus ophalen en op stille momenten gezellig kletsen. Tijdens de wandeling kun je met iedereen luisteren naar de natuur. Wie weet hoor je zomaar in het niets een koekoek of vogeltjes fluiten naar elkaar. Dit is vooral een activiteit waar veel mensen rustig van worden door te luisteren naar het gezoem van de wind. Hoe tof zou het zijn om als het iets frisser is buiten om de wandeling af te sluiten met een heerlijke, warme chocomelk? Ik moet toegeven dat het soms heel erg moeilijk is om bepaalde activiteiten uit te kiezen voor mensen met een beperking. Zo kan het ook leuk zijn om samen naar een film te kijken en dan achteraf over de film te praten.